תכנון פרויקטים מסחריים


2016-03-30-13-39-54-פרויקטים-מסחריים---רונית-טלאדריכלות פרויקטים מסחריים היא תחום מורכב הדורש ניסיון רב מצד האדריכל והבנה מעמיקה של התחום. גם אם האדריכל הוא מהמקצועיים ביותר בתחום הפרטי, אין זה אומר בהכרח שיצליח להגיע לאותם תוצאות והישגים גם בתחום המסחרי. יש כאן כמה וכמה היבטים שהאדריכל חייב להבין את המורכבות שלהם לפי שהוא ניגש למלאכתו, ואת ההשפעה הגדולה של כל היבט והיבט על העסק עצמו. אדריכלית הפרויקטים המסחריים רונית טל, מסבירה לנו מה דרוש לאדריכל כדי להצליח בתכנון ובבנייה של פרויקט מסחרי.

סוגי פרויקטים מסחריים


ישנם סוגים שונים של פרויקטים מסחריים היכולים להיכלל בעבודתו של האדריכל: בתי עסקים מסוגים שונים, משרדים, חנויות, חברות הייטק, מפעלים, מוסדות חינוך, בתי עיריות, בתי חולים, מתנ"סים ועוד. הדבר הראשון שחשוב להבין כשניגשים לתכנון פרויקטים מסחריים היא העובדה שהבנין הוא הרבה יותר ממבנה שנועד לאכלס את העובדים בו, אלא זה מבנה שנועד לשרת את צרכיו של העסק / משרד / חנות וכו', זה מבנה שצריך לשדר את מטרתו ולהעביר מסר ברור למתבוננים בו, וזה מבנה שצריך להיות בעל נוחות מירבית ופרקטיקה ברמה גבוהה.

צורתו של המבנה מבחוץ היא כרטיס הביקור הראשון של העסק עבור מבקרי המבנה המסחרי ועיצובו הפנימי יהיה נקודת הציון השניה עבורם. התרשמותו הראשונית של המבקר תלויה באופן מלא כמעט בתכנונו ועיצובו של המבנה בו העסק משתכן. הדבר משמעותי יותר כשמדובר בעסק בעל מתחרים שאמור למשוך לתוכו לקוחות.

כלי להעברת מסרים


מעבר ליופי של המבנה והיצירתיות שכל אדריכל שואף להפגין ביצירותיו, המבנה צריך להעביר מסר. למשל, חברת תקשורת תרצה להעביר מסרים של חיבור וקומוניקציה, בית חולים ירצה להעביר מסר של בריאות ורוגע, משרד עורכי דין ירצה לשדר מסר של ביטחון ותוצאה, מתנ"ס ירצה להעביר מסר של ערכים וכיף וכו'.

בחינת הצרכים


כשאדריכל ניגש למלאכת התכנון של פרויקטים מסחריים, חשוב שיבין מהי מטרתו של הפרויקט המסחרי המיועד להיבנות, מה תפקידו, את מי הוא נועד לשרת, איזה מסר רוצים להעביר דרך המבנה, מה הצרכים של העובדים במקום ומה צרכיהם של הלקוחות. למשל, כשבוחנים את צרכי הלקוחות, צריך להבין באיזה סדר גודל של קבלת קהל מדובר, ולפיו לתכנן את גודלו של חדר ההמתנה.